ΝΕΑ

Ενημερωτική ημερίδα για αιγοπροβατοτρόφους 2023
Η Ένωση Αγροτών Σερρών σε συνεργασία με την εταιρεία συμπληρωμάτων ζωοτροφών Agrofeed, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: Η σημασία της διατροφής στα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της γαλακτοπαραγωγής των μηρυκαστικών ζώων.
Ομιλητής ήταν ο καθηγητής της κτηνιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννενας Ηλίας, ο οποίος παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την ελληνική κτηνοτροφική παραγωγή, δεδομένα από διάφορες έρευνες των τελευταίων ετών και ορισμένες νέες προτάσεις που αφορούν τη διαχείριση των κτηνοτροφικών μονάδων, με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων, αλλά και τη βελτίωση της παραγωγής τους.
 
--------------------------------------------------


 
Zootechnia 2023
Η Ένωση Αγροτών Σερρών συμμετείχε στην έκθεση Zootechnia 2023. Είχαμε τη χαρά να βρεθούμε από κοντά με φίλους και συνεργάτες μας, όπως και να συνομιλήσουμε με κόσμο που επισκέφθηκε την μεγαλύτερη έκθεση του κτηνοτροφικού κλάδου της Ελλάδος. 
--------------------------------------------------


 
Συνέδριο Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας 2022
Στο 36ο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο της ΕΖΕ που έγινε στο Αγρίνιο, ο Προϊστάμενος του Εργοστασίου Ζωοτροφών της Ένωσης Αγροτών Σερρών έκανε μια παρουσίαση σχετικά με τη ρομποτική άμελξη των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής στην Ελλάδα.

 
 
 
--------------------------------------------------


 
Σύστημα Διαχείρισης Κενών Συσκευασιών Φυτοφραρμάκων και Λιπασμάτων 2021
Η Ένωση Αγροτών Σερρών συμμετέχει στη δράση του ΤΟΕΒ Νιγρίτας «Σύστημα Διαχείρισης Κενών Συσκευασιών Φυτοφραρμάκων και Λιπασμάτων». Στα πλαίσια αυτής της δράσης, έχουν δημιουργηθεί τοπικοί σταθμοί συλλογής των αποβλήτων στη Τερπνή, το Φλάμπουρο, το Πατρίκι και τον Αχινό.
Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε ενδιαφερόμενος αγρότης, που θα ενημερωθεί, θα εκπαιδευτεί και θα πάρει βεβαίωση συμμετοχής.
 

 

--------------------------------------------------


 
Νέο Σιλοφόρο Όχημα 2020
Ξεκίνημα για το καινούργιο σιλοφόρο όχημά μας. Ακόμα γρηγορότερες παραδόσεις χύμα προϊόντων.
 

 

--------------------------------------------------Zootechnia 2019
Η Ένωση Αγροτών Σερρών συμμετείχε στην έκθεση Zootechnia 2019, που γίνεται κάθε δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Πλήθος κόσμου προσήλθε στο περίπτερο μας και όλοι είχαν την ευκαιρία να δουν δείγματα των προϊόντων μας, να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις. Ευχαριστούμε όλους τους φίλους, συναδέλφους, συνεργάτες και πελάτες που μας τίμησαν με τη παρουσία τους!
--------------------------------------------------Festival Χρυσοβούβαλου Υγροτόπου Κερκίνης 2017
Η Ένωση Αγροτών Σερρών συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Χρυσοβούβαλου Υγροτόπου Κερκίνης, που έγινε το σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουνίου 2017. Το Φεστιβάλ διοργάνωσε ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Βουβαλοτρόφων Ελλάδας, με συνδιοργανωτές τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, τον Δήμο Ηράκλειας, τον Δήμο Σιντικής, το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Νέας Μεσήμβριας Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό Επιμελητήριο Σερρών κ.α..
Υπήρξαν διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες για τους επισκέπτες, όπως ομιλίες, παρουσίαση συνταγών μαγειρικής κρέατος και γάλακτος βουβαλιού, αθλητικές και τουριστικές αποδράσεις στο χώρο της λίμνης Κερκίνης και μουσικές συναυλίες.
Μια πετυχημένη προσπάθεια, που ελπίζουμε να καθιερωθεί και να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο!

--------------------------------------------------Zootechnia 2017
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή της Ένωσης Αγροτών Σερρών, στην 10η Zootechnia, τη μοναδική εξειδικευμένη έκθεση στον τομέα των παραγωγικών ζώων στα Βαλκάνια. Η έκθεση σημείωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας, προσελκύοντας από τις 2 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2017, περισσότερους από 58.000 επισκέπτες, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Η Ένωση Αγροτών Σερρών είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, αλλά και να βρεθεί κοντά με πλήθος ανθρώπων του κλάδου.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους επισκέφθηκαν το περίπτερο μας!
--------------------------------------------------Ser-Expo 2015
Η Ένωση Αγροτών Σερρών συμμετείχε στην πρώτη Διεθνή Επιχειρηματική Έκθεση Σερρών με τον διακριτικό τίτλο «SER-EXPO», που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Σερρών, στις 2-4 Οκτωβρίου 2015, στον αύλιο χώρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
Η έκθεση φιλοξένησε επιχειρήσεις και εκθέτες όλων των κλάδων, είχε πολλές παράλληλες εκδηλώσεις με ημερίδες και βραδινές συναυλίες, που προσέλκυσαν πλήθος επισκεπτών και χαρακτηρίστηκε άκρως επιτυχημένη.
Η Ένωση Αγροτών Σερρών, παρουσίασε τα προϊόντα του Εργοστασίου Ζωοτροφών, του Εργοστασίου Ορύζης και τις υπηρεσίες της, εκατοντάδες επισκέπτες μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε.
--------------------------------------------------Ημερίδα: Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014
Τεράστια προσέλευση είχε η ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, που διοργανώθηκε από την «Ένωση Αγροτών Σερρών» στο ξενοδοχείο Άκροπολ, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014. Περισσότεροι από 1000 ενδιαφερόμενοι βρέθηκαν στην παρουσίαση και άκουσαν τις αλλαγές που θα φέρει η νέα ΚΑΠ. Ευρεία ήταν και η εκπροσώπηση από πλευράς της εταιρείας GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.
Τα βασικά θέματα που κάλυψε η ημερίδα: Τι θα ισχύει από 01/01/2015 με τη νέα ΚΑΠ, πως θα υπολογίζονται τα δικαιώματα στη φυτική και ζωική παραγωγή, πως θα λαμβάνονται οι συνδεδεμένες ενισχύσεις, ποιες είναι οι απαιτήσεις του "πρασινίσματος", όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα του 2ου πυλώνα της νέας ΚΑΠ και τι θα ισχύσει για την ολοκληρωμένη διαχείριση των καλλιεργειών.

 --------------------------------------------------Ημερίδα: Ο Καταρροϊκός Πυρετός και η Ευλογιά των Αιγοπροβάτων
Με επιτυχία στέφθηκε η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η «Ένωση Αγροτών Σερρών», με θέμα «Ο Καταρροϊκός Πυρετός και η Ευλογιά των Αιγοπροβάτων».
Η εκδήλωση, που έγινε τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014, στο Πολιτιστικό Κέντρο Λευκώνα, είχε κύριο ομιλητή τον καθηγητή Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ., κ. Γιαδίνη Νεκτάριο. Στην παρουσίαση, αναφέρθηκαν τα συμπτώματα, οι τρόποι μετάδοσης και τα μέτρα αντιμετώπισης των δύο νόσων.
Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου, που γέμισε την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, κ. Βαρούδης Λεωνίδας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού, κ. Κούτλα Βασιλική.